Slani mafini z ajvarjem


Slani mafini z ajvarjem

Slani mafini z ajvarjem združujejo bogat in značilen okus ajvarja z mehkobo piškotov. Ta kombinacija sladke paprike, dimljenega jajčevca in začimb jih naredi neustavljive in edinstvene, ko gre za okuse. A okus teh mafinov ni njihova glavna prednost: recept za te mafine je relativno preprost in hiter za pripravo.

To pomeni, da lahko hitro pripravite okusen prigrizek ali prilogo k obroku.

Sestavine

  • 3 jajca
  •  1/2 žličke soli
  • 1 lonček jogurta (180 ml)
  • 100 ml olja
  • 200 gramov moke
  • pecilni prašek
  • 2 žlici domačega ajvarja 
  • 2 ščepca peteršilja ali drobnjaka
  • 50 g trapista /nek drug sir, ki se topi

Priprava

Jajca in začimbe penasto stepemo. Dodajte vse tekoče sestavine in dobro premešajte. Dodamo nekaj žlic moke, premešamo, nato stepemo z mešalnikom. Med mešanjem previdno dodajamo žlico moke, dokler ne porabimo celotne količine, zmes pa mora biti gladka in brez grudic. Zmešajte dve žlici ajvarja. Dodamo drobno narezane kocke trapista. V pekač za mafine položimo papirnate košarice in vlijemo zmes. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj približno 15 minut

Z zobotrebcem preverimo ali so mafini pečeni (ko so pečeni zobotrebec ne pušča sledi)

Dober tek!

Credit


Comments

Popular posts from this blog

Its not a bug, its a feature

The Ship of Theseus

In nomine patris et matris et sancte vehiculum