Slani mafini z ajvarjem
Slani mafini z ajvarjem
Slani mafini z ajvarjem združujejo bogat in značilen okus ajvarja z mehkobo piškotov. Ta kombinacija sladke paprike, dimljenega jajčevca in začimb jih naredi neustavljive in edinstvene, ko gre za okuse. A okus teh mafinov ni njihova glavna prednost: recept za te mafine je relativno preprost in hiter za pripravo.
To pomeni, da lahko hitro pripravite okusen prigrizek ali prilogo k obroku.
Sestavine
- 3 jajca
- 1/2 žličke soli
- 1 lonček jogurta (180 ml)
- 100 ml olja
- 200 gramov moke
- pecilni prašek
- 2 žlici domačega ajvarja
- 2 ščepca peteršilja ali drobnjaka
- 50 g trapista /nek drug sir, ki se topi
Priprava
Jajca in začimbe penasto stepemo. Dodajte vse tekoče sestavine in dobro premešajte. Dodamo nekaj žlic moke, premešamo, nato stepemo z mešalnikom. Med mešanjem previdno dodajamo žlico moke, dokler ne porabimo celotne količine, zmes pa mora biti gladka in brez grudic. Zmešajte dve žlici ajvarja. Dodamo drobno narezane kocke trapista. V pekač za mafine položimo papirnate košarice in vlijemo zmes. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj približno 15 minut
Z zobotrebcem preverimo ali so mafini pečeni (ko so pečeni zobotrebec ne pušča sledi)
Dober tek!
Comments
Post a Comment